Stigla je nova era ove drevne igre! Peč 7.36 koji je bliže nekom 8.00 je konačno stigao i sa njim masivni broj izmjena. Interesantna vijest je da se u trenutku izlaska novog peča odigravala grupna faza “dreamleague S23” turnira te kasnije i cijeli turnir.

Najbitnije novosti u igri su :

  • Innate ability
  • Faceits

Innate ability

Ovo je pasivna magija sa kojom igru počinje svaki heroj i ne mora trošiti skil poen na nju. Ova magija može biti jednostavno ekstra poen u već postojeću pasivnu magiju poput kunkinog tajdbringera ili legionovog momenta hrabrosti a može biti i potpuno nova mehanika poput warlokove knjige koja sakuplja experience od starta igre i daje mu sigurni ulti prije 10 minuta igre.

Faceits

Ovo je vrsta pasivnog unapredjenja koja odredjuje stil igre odabranog heroja. Uvjek postoje 2 od kojih jedan mora biti izabran u toku strategijskog djela igre prije nego svi heroji budu odabrani i igra zapravo krene. Nemoguće je vidjeti protivnikove faceite sve dok igra ne počne. Ovo dodaje novi nivo strategije u ovoj već nekoliko puta dokazano najkomplikovanijoj igri na svijetu.

Osim ove dvije glavne novosti nekoliko ajtema je izbalansirano kao i svi heroji u igri. Takodje ima dosta novih generalnih izmjena poput izmjena pri resetovanju fortifikacionog glifa i slično. Interesantno je bilo vidjeti način na koji je sam peč uticao na profesionalnu scenu te i sam turnir na kojem je Team Falcon ponovo dokazao da oni nijesu samo “peč tim” već da su satkani od kvalitetnih igrača koji se znaju prilagoditi i novoj meti bolje od ostalih. Pobijedili su tim Gaimin Gladiators 3 – 0 u finalu Dreamleague S23 turnira te osigurali sebi nagradu od 300,000$ kao i 6000 EPT(ESL Pro Tour) poena.

Nekoliko gejmbrejking bagova je već fiksirano u najnovijem 7.36a peču te se bez straha možete baciti na isprobavanje novih heroja i strategija.

Za više detalja posjetite:

https://www.dota2.com/patches/7.36