Timovi Ivice Svijeta i Zaboravljenih Carstva su uzbuđeni da predstave najnoviju karakteristiku za svoju zajednicu: Javni esport kalendar turnira.
Bili takmičar ili pak fan ovaj kalendar je vaše mjesto za praćenje svakog uzbudljivog događaja u kompetitivnoj sceni “Age of” serijala.

Kalendaru možete pristupiti putem sljedećeg linka:

Events Calendar – Age of Empires – World’s Edge Studio

Ako se pitate zašto postoji potreba za ovim kalendarom odgovor je jednostavan. Uz ogroman rast kompetitivne esport scene gejming kompanije su prepoznale potrebu za centralizovanim mjestom na kojem bi se nalazili rasporedi svih turnira u jednostavnom obliku i na vrijeme. Kao što je svima i poznato, pratiti više događaja istovremeno na različitim platformama može biti previše naporno. To je razlog zbog kojeg timovi Ivice Svijeta i Zaboravljenih Carstva prave učestvovanje u istim jednostavnijim, bilo da ste kompetitivni ili kežual ljubitelj “Age of” igara.

Kalendar sadrži sljedeće igre:

  • Age of Empires: Definitive Edition
  • Age of Empires II: Definitive Edition
  • Age of Empires III: Definitive Edition
  • Age of Empires IV
  • Age of Mythology: Retold

Imajte na umu da su neke informacije dostupne na sajtu nedovršene u ovom trenutku. Organizatori turnira će svojevremeno popuniti sve potrebne informacije. Sve informacije na Kalendaru mogu biti podvrgnute izmjenama.

Par riječi od gejming studija lično:

“Sa kreacijom ovog kalendara, pravimo sljedeći korak ka stvaranju bolje povezane i informisane esport zajednice. Bez obzira na to da li ste takmičar u potrazi za svojim sljedećim izazovom ili ste ljubitelj željan da prati svog omiljenog igrača ili tim, ovaj kelendar je pravo mjesto za vas kada je esport u pitanju.
Veoma smo uzbudjeni da podijelimo ovu informaciju sa vama i da učinimo esport scenu što je moguće pristupačnijom. Vidimo se na turnirima”

Ukoliko ste propustili poslednji peč za Age of Mythology: Retold možete ga pronaći putem linka:

Age of Mythology: Retold Update 17.27932 – Age of Empires – World’s Edge Studio

Leave a comment