Na Mediteranskim esport igrama u Libiji, prvo mesto u ženskoj kategoriji Tekken turnira osvojila je Ulijana Schwab , dok su drugo i treće mesto zauzele Almira iz Libije i Nevena Rosandić iz Crne Gore.

Ulijana poznatija pod gamerskim tagom “QueenMuser”, je godinama bila posvećena PC i Nintendo igrama, tek je krajem 2021. godine ušla u svijet borilačkih igara kada je prvi put isprobala Tekken 7 na računaru. Ključni trenutak u njenoj gejmerskoj karijeri dogodio se tokom novogodišnje posjete njenom momku, iskusnom italijanskom Tekken igraču poznatom po vještom igranju sa likom Yoshimitsu. On je prepoznao njen potencijal i poklonio joj kontroler za PS4, uvodeći je u svet konzolnog gejminga.

Ona je nastavila je da razvija svoje vještine u Tekkenu nakon što je pronašla zajednicu “FGCSerbia” na popularnoj platformi Discord. Ova zajednica joj je pružila priliku da se ozbiljnije posveti igri kroz offline treninge, budući da je njen momak, koji je bio njen prvi trener, živio daleko.

Pored toga, Ulijana je održavala kontakt i sa italijanskom Tekken zajednicom, gde su takmičenja veoma ozbiljna. Italijani svake godine organizuju prestižne Tekken turnire, kao što su OnlyTheBest, na kojem dominira Bode, najbolji italijanski igrač. Njen najveći italijanski rival je TheWall, talentovani igrač koji koristi lika Jin. Ova iskustva i rivalstva su oblikovala Ulijaninu karijeru i motivisala je da postane jedna od vodećih igračica na sceni zato i ne čudi osvajanje zlatne medalje na takmičenju u Libiji.

Iako joj je na početku preporučeno da igra sa likom Asuka, Ulijana nije bila zadovoljna njenim stilom. Umesto toga, njeno srce osvojio je Kuma, simpatični medvjed, čiji su potezi i humorističan stil odmah privukli njenu pažnju.

Osim Tekkena, Ulijana je strastvena ljubiteljka akcionih RPG igara. “Igrala sam puno Action RPG igara kao što su Skyrim, Horizon Zero Dawn i slične, a ponekad i League of Legends sa prijateljima. Pored Tekkena, moje omiljene single-player igre su Genshin Impact, Resident Evil i Pokémon, a moja omiljena multiplayer igra je League of Legends.” Njena svestranost i ljubav prema različitim žanrovima igara dodatno doprinose njenom razvoju kao gejmera, omogućavajući joj da se konstantno usavršava i širi svoje vještine.

Ovaj uspjeh na turniru ne samo da potvrđuje njen talenat i posvećenost, već i sve veći uticaj i prepoznatljivost takmičara sa Balkana na međunarodnoj esport sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram uskoro i grupa za sve vijesti o esportu i dešavanja u gejming industriji.

Izvor informacija (24/08/2023): rur.rs