Civilizacija 7 je najavljena za dolazak u 2025. godini medjutim nije precizno rečeno kada. Mnogi fanovi su očekivali da igra dolazi tek na zimu iduće godine, ali saznali smo nove informacije.

“Take-Two” je gejming kompanija u Njujorku koja objavljuje igre za 3 glavna tima: “Rockstar Games”, “Zynga” i “2K”. Objavili su svoj izvještaj o zaradi i ispustili informacije o nekoliko velikih igara koje dolaze medju kojima su Civilizacija 7 i GTA 6.

Prema kompanijinim poslednjim izvještajima o zaradi Civilizacija 7 bi se mogla očekivati već prije kraja marta mjeseca. Ovo su vrhunske vijesti za sve ljubitelje franšize!

Prvi korak ka upoznavanju sa najnovijim djelom ovog poteznog, strateškog, džina je 21. Avgust ove godine. Za oko dvije sedmice otkriće se prvi gejmplej igrice na “Gamescom 2024” eventu.

U medjuvremenu se možemo posvetiti mjesečnim izazovima, ali i trenutno hajpovanim “FFA” mečevima na “BBG” modu u Civilizaciji 6. Ovdje su isplivali mnogi novi igrači poput Hersona, koji je do prije manje od godinu dana bio u potpunosti nepoznati javnosti, a pokazao se kao jedan od najkompetentnijih igrača civilizacije.

“Vladaj kao jedan od mnogih legendarnih lidera iz cijele istorije. Uspostavi svoju civilizaciju, izgradi gradove i arhitetska čuda da proširiš svoju teritoriju. Osvoji ili saradjuj sa susjednim civilizacijama u svrhu prosperiteta svoje. Istraži daleke krajeve nepoznatog svijeta. Da li ćeš izgraditi carstvo koje će izdržati test vremena?”