Crnogorska reprezentacija ima novu priliku za medalju zahvaljujući Neveni Rosandić. Nevena je nakon drugog dana takmičenja u igri Tekken 8 završila grupnu fazu sa rezultatom 3-2 i sutra će se u polufinalu suočiti sa domaćinom, reprezentativkom Libije.

Nažalost, muški predstavnici nisu bili iste sreće. Aldin Taljanović, koji se takođe takmičio u igri Tekken 8, završio je grupnu fazu na trećem mjestu sa rezultatom 3-2, što je dobar rezultat s obzirom na to da mu je ovo prvo učestovanje na međunarodnom takmičenju. Njegov prolazak u polufinale izmakao je za dlaku, nakon napete završne borbe u grupi.

Rade Pavićević, koji se takmičio u igri eFootball u muškoj konkurenciji, uspjeo je da prođe grupnu fazu kao četvrtoplasirani sa 10 bodova.

Međutim, u četvrtfinalu se suočio sa iskusnim igračem Markom Roksićem iz Srbije i izgubio sa 2-0. Roksa je završio takmičenje na trećem mjestu i tako donio bronzanu medalju reprezentaciji Srbije.

U veoma uzbudljivom i neizvjesnom finalu igrali su Maroko protiv Portugala pobjedio je predstavnik Marokoa Mehdi Taargi.

Svakako vidljive emocije nakon osvajanja turnira, a zlatnu medalju je uručio Generalni sekretar IESEF-a Boban Totovski i čestitao učesnicima.

Sutrašnji dan donosi završnicu takmičenja, gdje će uz već jednu medalju zahvaljujući Bojani Goranović i Nevena Rosandić pokušati da donese još jednu medalju Crnoj Gori. Na igrama učestvuje 14 država, a takmičenje se odvija u dvije igre – eFootball i Tekken 8, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni nagradni fond za ove igre iznosi 16 hiljada eura.