Nakon što je Sony plasirao Play Station 5 Slim očekuje se da vidimo uskoro i Play Station 5 Pro verziju.

Iako još uvijek nemamo zvaničnu najavu, brojne glasine i izvještaji iz gaming industrije ukazuju na to da će PS5 Pro donijeti značajna poboljšanja u performansama, posebno u oblasti grafike i ray tracing tehnologije.

Ako su glasine tačne očekuje se da će PS5 Pro biti znatno moćniji od osnovnog PS5 modela, sa povećanjem grafičke snage i mogućnošću izvođenja 8K renderovanja, što bi moglo obezbjediti ugođaj igranja na 4K rezoluciji na stabilnih 120fps-a, i uz napredne efekte osvjetljenja. Takođe, postoji šansa da će konzola koristiti Sony-jev novi sistem za skaliranje slike, pod nazivom “Spectral Super Resolution”, koji je namenjen poboljšanju vizuelnog kvaliteta igara. Očekuje se da će ova tehnologija biti jedna od ključnih karakteristika koje će PS5 Pro izdvojiti od trenutnog dostupnog modela, privlačeći igrače koji žele vrhunski vizuelni doživljaj.

Što se tiče cijene PS5 Pro modela još uvek nije potvrđena, ali se očekuje da će svakako biti skuplja od trenutno dostupne verzije PS5 i da će cijena varirati u zavisnosti od regiona. Sama činjenica da će PS5 pro posjedovati napredne tehnologije zaista zvuči primamljivo.

Lansiranje PS5 Pro bi se moglo poklopiti sa izlaskom dugo očekivanih igara kao što je GTA 6, čime bi Sony dodatno privukao igrače na novu konzolu. Mi ćemo se svakako potruditi da ispratimo sve novosti ​a ako se niste pretplatili na naš youtube kanal https://www.youtube.com/@gamerslife-me uradite to jer ćemo uskoro početi intezivno sa kreiranjem gaming sadržaja koji će pratiti naše objave na portalu.