S ponosom se objavljuje da je početni sastanak za projekt “E-4PROSPERITY: Profesionalna mapa puta i mogućnosti za održivo učestvovanje mladih u esportu,” finansiran u okviru Erasmus+ KA220-YOU programa, uspješno održan od 15. do 19. Jula 2024. godine na Univerzitetu Aristotel u Solunu, Grčka.

Organizovan od strane Univerziteta Gaziantep, ovaj značajan događaj okupio je ugledne projektne partnere: Univerzitet  UNINETTUNO iz Italije, Univerzitet Crne Gore, Savez elektronskih sportova Crne Gore i Opštinu Gaziantep iz Turske.

Zajednički početak

Sastanak je poslužio kao platforma za sveobuhvatne rasprave o ciljevima, očekivanjima i zadacima projekta. Učesnici su se fokusirali na mapu puta projekta, radne pakete i očekivane rezultate, svi ključni elementi koji će voditi njegov napredak. Timski duh bio je evidentan dok su partneri raspravljali o ključnim taktikama potrebnim za uspješno sprovođenje projekta i jačanje saradnje.

Ključni Trenuci

Sastanak je uključivao nekoliko ključnih trenutaka:

  1. Detaljne prezentacije partnera:
    • Svaka partnerska institucija podijelila je uvide u svoje uloge, stručnost i doprinose, postavljajući čvrste temelje za razumijevanje i saradnju.
  2. Detaljne sesije o razvoju kurikuluma za elektronski sport i digitalizaciju:
    • Ove sesije su naglasile važnost stvaranja robustnog kurikuluma za esport. Diskusije su istakle inovativne pristupe digitalizaciji obrazovanja kako bi se držalo korak sa dinamičnim područjem elektronskog sporta.
  3. Strateško planiranje za upravljanje projektom, proračun i širenje:
    • Definisane su učinkovite strategije upravljanja projektom, zajedno s detaljnim planiranjem proračuna. Strategija širenja takođe je bila u fokusu, osiguravajući da rezultati projekta dopru do šire publike.

Postavljanje čvrstih temelja

Ovaj početni sastanak bio je više od formalnog početka; postavio je čvrste temelje za napredak projekta. Povećana koordinacija među svim učesnicima bila je ključni ishod, osiguravajući učinkovitu komunikaciju i suradnju u budućnosti.

Gledajući unaprijed

Dok projekt napreduje, posvećen je podsticanju održivog učestvovanja mladih u esportu. Projekt E-4PROSPERITY ima za cilj stvoriti profesionalne prilike i pružiti struktuiranu mapu puta za mlade zainteresovane za esport.

Šira javnost može očekivati više informacija o projektu u narednom periodu.

Zajedničkim naporima, projekat ucrtava put za prosperitetnu budućnost u esportu!

Link ka projektu: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2023-2-TR01-KA220-YOU-000179757