Prvi dan stres testa je prošao i trajao je više od 3 obećana sata. Igrica je zaista izvanredna. Muzika u samoj igri je neprevazidjena do danas, a sa novim efektima vremenskih nepogoda atmosfera je samo poboljšana. Naravno, u pitanju je samo stres test servera, te je nemoguće igrati izvan vremenskog okvira.

Neočekivano, u igri su se mogli pronaći Bogovi panteona Atlantisa. Ovo je bila neka vrsta iznenadjenja od strane organizatora testa ili pak neki kompromis zbog nedostatka panteona starog Egipta. Grafika je znatno poboljšana, mada za strategiju u realnom vremenu to i nije toliko bitno. Preglednost igre je znatno smanjena u odnosu na originalnu verziju te je prilagodjavanje na novi korisnički interfejs najteži dio igre.

Unutar igre postoji nekoliko načina na koji se možete zabaviti. Naravno, svaki od njih uključuje druge igrače. Jedan od glavnih je pravljenje sopstvenih lobija u kojima biste pozvali svoje drugove da igrate jedni protiv drugih. Drugi je potraga brzog meča (mada potraga traje malo duže od očekivanog). A tu je, naravno, i ranked iliti rangirana igra. Tu se meč nalazi daleko najefikasnije. Maksimalno 4 minuta. Budite oprezni, jer u startu vas čekaju znatno sposobniji protivnici. Nakon što izgubite par gejmova susresti ćete se sa dosta lakšim protivnicima.

Izjava jednog programera iz ekipe nakon prvog dana glasi: “Bilo je mnogo prijava već postojećih bagova, od kojih je pathing izazvao daleko najveće probleme. Ipak serveri su se pokazali stabilnim.”

Član našeg tima sa pristupom beta verziji je odigrao nekoliko partija sa Nordijskim panteonom. Ukoliko ste zainteresovani možete saznati više na sljedećem video snimku:

Drugog dana stres testa u Age of Mythology: Retold beta verziji igre bilo je znatno više slomljenih servera. Te se nekoliko puta desilo da igrači budu u potpunosti izbačeni iz igre bez mogućnosti povratka. Ovo je znak da je odaziv drugog dana bio mnogo veći, ali i da programerska ekipa mora poboljšati servere. Nadamo se da će uspjeti u tome. Vremenski rok je dosta kratak, nešto više od mjesec dana.

Osim toga, sve je proteklo kao i prvog puta. Vladimir iz našeg tima je odigrao nekoliko partija bez većih problema. Ovog puta se fokusirao na Grčki panteon. Ukoliko ste zainteresovani pogledajte sljedeći video:

Konačan rezultat testiranja je da je serverima potrebno poboljšanje, ali i da postoji ogroman broj zainteresovanih. Vidjećemo kako će izgledati finalna verzija koja izlazi početkom septembra. Do tada bi serveri trebali biti u potpunosti stabilni, a ostali minorni problemi riješeni.