Dugo iščekivani naslov Throne and Liberty zvanično od 17. Septembra 2024.

Igru razvija kompanija NCSoft koja je poznata po popularnim naslovima kao što su “Lineage”, “Guild Wars” i mnoge druge napokon obradovala MMORPG zajednicu. Publisher tj. Globalni publisher tj. izdavač igre je Amazon, koji je sve više prisutan u gejming industriji sa prethodnim projektima kao što su “New World” i Lost Ark.

Iako igra tek sada izlazi globalno ona je u Južnoj Koreji dostupna već od Decembra prošle godine. Nije tajna da je veliki broj igrača van Koreje koristilo VPN i eksterne načine da obezbijede nalog kako bi igrali ovu zadivljujuću igru.

Jedan od najvećih aduta “Throne and Liberty” je njegov gejmplej. Igra kombinuje elemente MMORPG-a sa dinamičnim borbama i bogatim otvorenim svijetom. Igrači će moći da istražuju raznolika okruženja, učestvuju u epskim bitkama za dvorce, raid bossove , i stvaraju saveze sa drugim igračima. Takođe, poseban akcenat je stavljen na taktički pristup i strategiju u borbama. Možemo reći da uveliko podsjeća na igre kao što su Lineage2, Archeage a nebi izostavili ni New World.

Igra nudi impresivnu grafiku i pažljivo osmišljen dizajn svijeta . Detalji su bogati, okruženja su živopisna i autentična, što dodatno doprinosi imerziji igrača u svet igre. NCSoft je poznat po svojoj sposobnosti da stvori vizuelno zadivljujuće igre, a “Throne and Liberty” nije izuzetak.

Lore tj. Priča igre “Throne and Liberty” obećava da će ponuditi dubok narativ sa kompleksnim likovima. Gdje ce Igrači će imati priliku da utiču na razvoj priče svojim izborima i akcijama, što bi trebalo da doprinese ponovljivosti igre i emotivnoj investiciji u likove. Zanimljiv je i podatak da će vremenski uslovi unutar igre takođe uticati na performans oružja. Dakle, ako, na primjer, koristite luk i strijelu brzina vjetra će uticati na brzinu i preciznost strijele, dok recimo ako po kišnom vremenu koristite određeni “spell” tj. magičnu vještinu, ona mijenja efekat.

S obzirom na to da je “Throne and Liberty” već izazvao veliki interes među igračima, očekivanja su visoka. Nadamo se da ce kombinacija iskustva NCSoft-a u razvoju igara i resursa Amazona kao izdavača stvara osnovu za potencijalno odličnu igru. Naredno beta testiranje je vec najavljeno za 18 Jul I trajace do 23 jula.

Već u narednom beta testu igra će biti dostupna na PC (tj. kompjuteru) putem steam platforme, takođe konzolama play Play Station 5 i Xbox x/s na store page stranici. Igra će biti dostupna na više jezika engleski, španski, francuski, njemački, portugalski brazilski i japanski što se tiče teksta u igri, a voice over će biti dostupan na engleskom, korejskom i japanskom jeziku.

Test će takođe podržavati popularni cross play, što znači da će igrači sa kompjutera moći da igraju zajedno sa igračima konzole.

Igra svakako obećava a ono čega se igrači najviše boje u vezi sa samom igrom jeste P2W (pay to win) to jeste uticaj novca na samu igru, uzevši u obzir činjenicu da je “Lineage2” na kraju završila kao igra s dosta problema po tom pitanju, a svakako ne smijemo izostaviti i problem sa “botovima” tj. automatizovanim igranje koje urušava samu ekonomiju igre.

Ostaje da vidimo kako će Amazon plasirati ovu igru na internacionalno tržište van Južne Koreje.

https://www.playthroneandliberty.com/en-us