“Kraj svijeta” je kratka priča autora Andrzeja Sapkowskog i šesta u nizu serijala “Poslednja Želja”.
Priča pokriva prvu pustolovinu barda Dandeliona i vješca Geralta.

Dva sudbinom spojena čovjeka nalaze se u Gornjoj Posadi dje aktivno traže posao. Nakon par sati Geralt zaključuje da su priče mještana samo to…glasine i ništa više te se sa svojim vjernim pratiocem upućuje prema Kraju Svijeta.

Ovo je samo uvod u interesantnu avanturu ova dva karaktera za koju je pisac (autorka adaptacije) Magdalena Salik rekla da je njena omiljena. Na pitanje zašto odgovara: “Zbog karaktera koji su veoma raznovrsni i kontra-intuitivni. Svi imaju ideju o demonima i vilama…zanemarite ih. U ovoj priči, Sapkowski se igra sa vašim već definisanim idejama o herojima i zlikovcima. Obrta radnje ima mnogo. Za mene, to je jedna od najmudrijih kratkih priča ikada.”

Kraj svijeta biće objavljen u tvrdom povezu u knjižarama već 17og Decembra i cijena će biti nešto manja od 18 američkih dolara.

Osim toga dobijamo i informaciju da CD Projekt RED radi na potpuno novom Witcher projektu.
Nakon kompletiranja Cyberpunk 2077 igre te sredjivanja nedovršenih djelova te akcione igre uloga studio se fokusirao na Witcher 4 igru.

Naravno, ne znamo kakav je pravi naziv četvrtog u nizu Witcher serijala, ali znamo da se vodi pod kodnim imenom “Polaris”.

Potrvdjeno je da preko 400 programera trenutno radi na ovom projektu što predstavlja preko 60% ukupne radne snage studija. Uprkos tome projekat je tek u ranoj fazi i finalnu verziju ne možemo očekivati prije 2026. godine.