Crnogorski predstavnici su ostvarili značajan uspjeh na Mediteranskim esport igrama održanim u Bengaziju, Libija.

Bojana Goranović je osvojila bronzanu medalju u igri eFootball, što predstavlja prvu istorijsku medalju za Crnu Goru u ovom formatu takmičenja. U polufinalu se suočila sa domaćinom, ekipom Libije, gde je posle dva napeta meča, od kojih je drugi završen posle sedam serija penala 3-2 i tako u ukupno odnosu 2 – 0 u korist domaćina. Uprkos porazu, osvajanje trećeg mjesta je ogroman uspjeh za Bojanu i crnogorski esport. Rade Pavićević će se uskoro takođe boriti u eFootball disciplini u muškoj konkurenciji, i od njega se očekuje mnogo.

Što se tiče igre “Tekken 8” u muškoj konkurenciji, Aldin Taljanović je briljirao sa dvije ubedljive pobjede protiv predstavnika Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, oba puta sa rezultatom 3-0. Pred njim su još dva kola koja će odrediti njegov dalji plasman gdje će svakako pokušati da se domogne što bolje pozicije nebi li obezbjedio medalju. S druge strane u ženskoj konkurenciji Nevena Marković je nesrećno izgubila u svom prvom meču, ali se očekuju njeni sledeći nastupi.

Ovakav uspjeh pokazuje veliki potencijal crnogorskih esport igrača na međunarodnoj sceni, i donosi novu dozu optimizma za buduće turnire.