Dota 2 tim “Team Liquid” je uzeo prvo mjesto na drugoj sezoni Elitne Lige (Elite League) pobjedom nad ekipom “1Win”. Fanovi su oduševljeni ovim rezultatom uprkos činjenici da je u pitanju “Tier 2” odnosno niži nivo turnira. Ova ekipa je toliko puta zaustavljena u finalu tokom proteklih par godina da su njihovi fanovi mislili da je u pitanju neka kletva. Ukoliko ne računamo kvalifikacione turnire koji su u rangu “Tier 3” turnira onda Tim “Team Liquid” nije osvojio prvo mjesto od aprila prošle godine kada je u zapadnoj evropi bio prvi u DPC sezoni. Ali to je bio takodje turnir nižeg ranga. Prije toga su poslednji put trijumfovali u finalu na “Tier 1” turniru davne 2020. godine na “ESL One” turniru u Njemačkoj.
Od tada su se 7 puta našli u finalu glavnih turnira i svakog puta su izvukli poraz iz čeljusti pobjede. Od 7 poraza u finalu 5 ih je od strane velikih gejming gladijatora iliti “Gaimin Gladiators” koji su jedan od najdominantnijih timova proteklih godina.

Fanovi smatraju da je ova pobjeda na malom turniru dovoljna da se slomi kletva bačena na njihov omiljeni tim te se nadaju dobrom plasmanu ekipe na predstojećem Internašonalu.

Osim fanova likvida i kineska publika je oduševljena pobjedom domaćina “Xtreme Gaming” na ovogodišnjem “Snow Ruyi” turniru koji se održao u Žangjakouu na sjeveru Kine. Najbolja kineska Dota 2 ekipa je savladala dvostruke ruske šampione svijeta “Team Spirit” rezultatom 3 – 1 u velikom finalu.

Interesantno je da se na trećem mjestu nalazi odavno zaboravljena ekipa “Nigma Galaxy” pod vodjstvom velikog Kurokija. “NaVi” je takodje zauzeo iznenadjujuće 4 mjesto ispred ekipa poput “LGD”, “G2xiG” i “AzureRay”.

Da li su ovo znakovi da se kineska imena ponovo mogu naći na velikom Aegisu besmrtnosti? Da li je vrijeme da i oni zaustave svoju kletvu gubljenja u finalu Internašonala? Vidjećemo na predstojećem turniru u Septembru.