Crnogorski Esport Blista na Međunarodnoj Sceni

Posle dramatične i neizvjesne borbe, Nevena Rosandić je nažalost propustila priliku da se plasira u finale, ali je ipak briljirala, osvojivši treće mjesto u igri Tekken 8. Ova zaslužena bronzana medalja predstavlja još jedan značajan uspjeh za Crnu Goru na međunarodnoj esport sceni.

Da ponovimo turnir, koji se održao u Bengaziju-Libija, okupio je najbolje igrače iz regiona, uz ukupan nagradni fond od 16.000 eura. Nevenin uspjeh dodatno naglašava kvalitet i potencijal crnogorskih esport takmičara, pokazajući da su spremni da se takmiče na najvišem nivou i osvajaju priznanja.

Ovaj rezultat ne samo da je izvor ponosa za Nevenu i njen tim, već i za cijelu crnogorsku esport zajednicu, koja nastavlja da se dokazuje na međunarodnoj sceni. Prvo mjesto na turniru osvojila je predstavnica Srbije, a organizatori su pokazali da su sjajni domaćini ovog značajnog esport događaja.

Predsjednik Saveza Elektronskih Sportova Crne Gore – Filip Soć

Ovo je veliki uspjeh sa Crnu Goru i ponosan sam na Bojanu i Nevenu koje su donijele prve medalje u istoriji reprezentativnog esporta Crne Gore. Takođe momcima je malo nedostajalo da dođu do postolja, ali u neizvjesnim mečevima nisu uspjeli da pođu korak dalje. Uskoro nas očekuju nova takmičenja, a prvo sledeće ce krajem septembra biti na Jahorini.