Treći akt Pada Krune u doti 2 je prepun mini igara makar u poredjenju sa prethodnim aktovima. Tu su igre poput “street fighter” kao i “bullet hell”, ali igra koja zadaje najviše problema svima je upravo “Dragon Chess”.
Ova igra je nešto nalik “Candy Crash” igri koju igraju majke širom svjeta. Poenta je povezati gemove iste boje (minimum 3) kako bi se protivniku napravila šteta. Istovremeno vi primate masivan demidž i bivate podvrgnuti raznim efektima poput stanova, nemogućnosti oporavka zdravlja ili spajanja gemova i slično.

Svaki povezani gem pravi jedan poen štete protivniku. Da biste progresovali dalje potrebno je da eliminišete trenutnog protivnika. Svaka četvrta runda je besplatan oporavak od 300 hit poena. Ukoliko povežete 4 ili 5+ gemova iste boje napravićete gem u obliku spela. Postoji 6 heroja a i boja gemova i svaki od njih ima po 2 spela. Jedan od 4 a drugi od 5+ spojenih gemova. Veoma je bitno praviti što više spelova raznih heroja. Idealno je praviti konstantno iste heroje poput venge koji imaju efekat grudve te vam dozvoljavaju napraviti mnogo štete a samim tim i sakupiti veliku količinu poena.

Heroji i njihovi spelovi:

Lina: 4 iste daju “Dragon Slave” koji pravi 20 DMG; 5+ istih daje “Light Strike Array” koji stanuje protivnika na 5 sekundi i pravi 25 DMG

Brudmama: 4 iste daju “Insatiable Hunger” koji vam daje 200% lifesteal efekta na 10 sekundi; 5+ istih daje “Spawn Spiderlings” koji konvertuje 12 nasumice odabranih gemova u gemove ovog heroja.

Kristalka: 4 iste daju “Crystal Nova” koji uništava sve okolne gemove i pravi 10 DMG (slow je nebitan); 5+ istih daju “Freezing Field” koji ispaljuje 30 ledenih metaka tokom 10 sekundi i uništava nasumice odabrane gemove.

Lich: 4 iste daju “Frost Blast” koji uništava sve okolne gemove i pravi 15 DMG; 5+ istih daju “Chain Frost” koji se odbija 12 puta i svaki put pravi 15 DMG.

Venga: 4 iste daju “Magic Missle” koji pravi 20 DMG i stanuje protivnika na 2 sekunde; 5+ istih daju “Nether Swap” koji pretvara 50% ostalih gemova u venga gemove.

Winter: 4 iste daju “Splinter Blast” koji pravi 15 DMG i uništava 4 nasumice odabrana gema; 5+ istih daju “Cold Embrace” koij blokira sav fizikalni DMG tokom 8 sekundi i hila vas za 150 hit poena.

Ja sam uspio osvojiti preko 40,000 poena samo forsirajući vengine gemove koji konstantno stvaraju nove vengine gemove i tako prave ogromnu štetu.

Ukoliko ovi tipovi nijesu dovoljni za pobjedu, onda je vrijeme da se preduzme sljedeći korak:

Usporite igru

  1. Osposobite konzolu unutar igre
  • Idite u Dota 2 folder u Steam biblioteci
  • Kliknite na Properties
  • Dodajte “-Console” u startnim opcijama
  • Otvorite Dota 2 i dodjelite dugme “Console” opciji

2. Otvorite dotu i započnite partiju Dragon Chess-a
3. Odmah pauzirajte igru i otvorite konzolu
4. Ukucajte “host_timescale” komandu da usporite igru. Idealno je usporiti na 0.10 brzinu.

Ovo je tajna formula za konstantno i lako postizanje preko 40,000 poena u Dragon Chess igri. Iako je 5,000 poena dovoljno da progresujete sa glavnom pričom, sigurno ne želite propustiti sve te besplatne tokene te se ne plašite isprobati trik sa konzolom!